Naar de inhoud van deze pagina

Veel gestelde vragen

Nieuwe bedrijfsvermelding

Hoe kan ik een bedrijf toevoegen op Openingstijden.com?

Via de beheerportal Places.nl kunt u een bedrijf toevoegen op Openingstijden.com. Wanneer u een gebruikersprofiel aanmaakt op Places.nl kunt u uw bedrijf toevoegen en de bedrijfsvermelding naar eigen wens invullen. Deze bedrijfsvermelding verschijnt naast Openingstijden.com ook op Telefoonboek.nl. Met uw gebruikersprofiel van Places.nl kunt u 24/7 gratis uw online bedrijfsvermelding beheren en krijgt u desgewenst ondersteuning van een servicemedewerker.

Kan ik mijn webshop toevoegen op Openingstijden.com?

Op Openingstijden.com staan alle fysieke bedrijven in Nederland vermeld. Voor een bedrijfsvermelding op Openingstijden.com dient u een bezoekadres te hebben en duidelijke openingstijden. Aangezien dit bij een webshop niet het geval is, kunt u deze niet toevoegen op Openingstijden.com.

Bedrijfsvermelding aanpassen

Hoe kan ik een bedrijfsvermelding wijzigen op Openingstijden.com?

U kunt uw bedrijfsvermelding wijzigen via de beheerportal Places.nl. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient u eerst uw bedrijf te claimen. U zoekt uw bedrijf op Openingstijden.com op en claimt deze via de links op uw bedrijfspagina. Indien u vervolgens een gebruikersprofiel aanmaakt op Places.nl, kunt u uw bedrijfsvermelding aanpassen naar wens. U beheert gratis 24/7 uw online bedrijfsvermelding en krijgt desgewenst ondersteuning van een servicemedewerker. Onze servicemedewerkers valideren de wijzigingen die u doorvoert, waarna de aangepaste bedrijfsvermelding binnen drie werkdagen op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl verschijnt.

Waarom staat mijn bedrijf niet vermeld onder een passende categorie?

Op Openingstijden.com werken wij met een vaste categorie-indeling om de website overzichtelijk te houden voor bezoekers. Uw bedrijf wordt automatisch onder de meest geschikte categorie geplaatst. Wanneer u uw bedrijf liever onder een andere categorie ziet staan, dan kunt u dit aanpassen op de overzichtspagina in uw account van beheerportal Places.nl. Ieder bedrijf kan maar onder 1 categorie vermeld worden. Indien u uw bedrijf onder meer categorienamen naar voren wilt laten komen, kunt u gebruikmaken van keywords. Een eventuele tweede of derde categorienaam voert u in Places.nl in als keyword voor een advertentie, zodat het bedrijf ook onder dat keyword gevonden wordt op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. De categoriewijziging wordt door onze servicemedewerker gevalideerd en binnen drie werkdagen doorgevoerd op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl.

Ik werk alleen op afspraak. Hoe kan ik dit weergeven op Openingstijden.com?

Indien u alleen op afspraak werkt, geeft u in beheerportal Places.nl het tabblad boven de openingstijden de naam “op afspraak”. Vervolgens stelt u voor dagen waarop u afspraken aanneemt in dat u geopend bent van 00.00–00.00 uur. Als u alleen afspraken aanneemt tussen bepaalde tijden, geeft u bijvoorbeeld aan 08.00-17.00 uur.

Hoe kan ik weergeven dat mijn bedrijf op een koopzondag of feestdag geopend is?

Op dit moment is het niet mogelijk om koopzondagen of feestdagen apart te vermelden op Openingstijden.com. Wel kunt u zelf gratis via Places.nl uw openingstijden aanpassen. Dit betekent dat u in de week waarin de koopzondag of feestdag plaatsvindt uw openingstijden tijdelijk kunt aanpassen en deze na afloop van de koopzondag of feestdag weer terug kunt wijzigen. Er is geen limiet voor het aantal keer dat u de openingstijden doorvoert en u heeft 24/7 toegang tot uw eigen account in Places.nl.

Ik heb mijn vermelding aangepast, maar in Google verschijnen nog de oude gegevens. Wat kan ik hieraan doen?

Wanneer u uw vermelding via Places.nl heeft aangepast verschijnt de data na validatie binnen drie werkdagen op Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Het kan echter enkele dagen tot enkele weken duren voordat uw oude gegevens door Google zijn bijgewerkt. Dit is afhankelijk van de frequentie waarop Google de pagina met uw bedrijfsvermelding bezoekt. Openingstijden.com heeft hier helaas geen invloed op.

Bedrijfsvermelding verwijderen

Hoe kan ik een bedrijfsvermelding verwijderen van Openingstijden.com?

Als u uw bedrijfsvermelding wilt verwijderen van Openingstijden.com en Telefoonboek.nl, dan kunt u een verzoek indienen bij onze redactie. Een bedrijfsvermelding verwijderen is alleen mogelijk als u het bedrijf geclaimd heeft en u beschikt over een gebruikersaccount voor Places.nl. Een servicemedewerker zal uw verzoek tot verwijdering na ontvangst zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Adverteren

Kan ik adverteren op Openingstijden.com?

Wanneer u beschikt over een gebruikersprofiel van Places.nl, kunt u adverteren op Openingstijden.com. Een gebruikersprofiel maakt u aan door uw bedrijf op Openingstijden.com op te zoeken en deze te claimen via de links op uw bedrijfspagina. In Places.nl kunt u op de pagina “pakketten & advertenties” gemakkelijk advertenties aanmaken. Advertenties worden bovenaan de zoekresultaten vertoond. Advertenties kunt u instellen op basis van keywords en plaatsnamen. De tekstuele inhoud van de advertenties bepaalt u zelf. De kosten voor de advertenties zijn afhankelijk van het totale bereik van de advertentie. Indien u vragen heeft over adverteren op Openingstijden.com, kunt u terecht bij onze servicemedewerkers.

Zoekopdrachten & zoekresultaten

Wat bepaalt de weergave van de resultaten op Openingstijden.com?

Het zoekalgoritme van Openingstijden.com is erop ingesteld om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Vandaar dat bedrijven weergegeven worden op basis van relevantie. Afhankelijk van de ingevoerde zoekopdracht worden de meest relevant bedrijven bovenaan in de zoekresultaten getoond. Boven de zoekresultaten is ruimte gereserveerd voor maximaal drie gesponsorde advertenties. Deze bepalen echter nooit de volgorde van de normale zoekresultaten.

Waarom geeft Openingstijden.com correcties en suggesties weer?

Als uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, geeft het zoekalgoritme van Openingstijden.com in veel gevallen suggesties weer. Een correctie wordt gegeven wanneer u een spellingsfout heeft gemaakt in uw zoekopdracht. Ook geeft Openingstijden.com suggesties wanneer er bedrijven zijn gevonden die sterk overeenkomen met uw zoekopdracht of wanneer het gezochte bedrijf elders in Nederland voorkomt.

In de zoekresultaten komen onjuiste gegevens naar voren. Waar kan ik dit melden?

Indien u in de zoekresultaten onjuiste gegevens tegenkomt, dan kunt u contact opnemen met onze redactie. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan en wanneer mogelijk de gegevens aanpassen. Bent u bedrijfseigenaar en kloppen de gegevens van uw eigen bedrijf niet? U kunt via beheerportal Places.nl zelf gratis de bedrijfsvermelding aanpassen. Hiervoor dient u eerst uw bedrijf te claimen via de links op uw bedrijfspagina. Nadat u een gebruikersprofiel heeft aangemaakt kunt u de bedrijfsvermelding aanpassen naar wens, zodat uw bezoekers de juiste gegevens te zien krijgen.

Mobiele website

Werkt Openingstijden.com ook op mijn mobiele telefoon?

U kunt de mobiele website van Openingstijden.com bezoeken als u in het bezit bent van een smartphone. Indien u problemen ervaart met de weergave van onze site op uw mobiele telefoon, dan kunt u contact opnemen met onze redactie. Wij staan u zo spoedig mogelijk te woord en zoeken naar een oplossing voor het probleem.

Waarom worden de site en/of zoekresultaten niet goed weergegeven op mijn mobiele telefoon?

Openingstijden.com streeft ernaar om de website zo goed mogelijk weer te geven op mobiele telefoons. Dit betekent dat Openingstijden.com ook werkt op de meeste moderne mobiele telefoons. Wanneer u echter in het bezit bent van een ouder toestel of het toestel geen javascript ondersteunt, kunnen er problemen voordoen. Indien u problemen ervaart met de mobiele website van Openingstijden.com kunt u contact opnemen met onze redactie. Wij zullen u zo spoedig mogelijk te woord staan en zoeken naar een mogelijke oplossing voor het probleem.

Over Openingstijden.com

Van wie is Openingstijden.com?

Openingstijden.com is onderdeel van Telefoonboek B.V. Het Telefoonboek B.V. netwerk bestaat uit Openingstijden.com, Places.nl, Telefoonboek.nl en Plaats.nl en verwelkomt iedere maand ruim 5,5 miljoen unieke Nederlandse bezoekers op deze websites en portals.

Telefoonboek B.V.
Postbus 10
6500 AA Nijmegen

Telefoon: 024-3555299
E-mail: info@openingstijden.com
Website: https://www.openingstijden.com

Hoe kan ik contact opnemen met Openingstijden.com?

Wanneer u vragen, suggesties of klachten heeft kunt u uiteraard contact opnemen met Openingstijden.com. Via het contactformulier kunt u de redactie mailen, waarna deze zo spoedig mogelijk contact met u opneemt.

Back to top